historien

Historien

Strømmen er Norges bilhistoriske sted. Først ut ved Hans Torgersen Vestby som konstruerte Nordens aller første automobil, omtalt av Aftenposten i 1895. Senere bygget Strømmens værksted opp amerikanske biler her, og i dag ruller det ypperste av Rolls-Royce og andre veteranbiler ut fra den samme tomten.

Strømmen Staal (1902-1978) lå vegg i vegg med verkstedet og produserte gigantiske deler til vannkraft og skip. Støperiet var første i verden som støpte i rustfritt stål og er en imponerende del av norsk industrihistorie.

Den store industritomta lå brakk i flere år frem til Strømmen storsenter ble bygget på de samme lokaler. Alt ble suksess unntatt helsestudioet som en gang var spisesal og dusjanlegg for arbeiderne på støperiet. Stadige eierskifter, underslag, dop, torpedomiljø og negativ mediaomtale gjorde ikke dette hjørnet til et positivt innslag.

1995-1996 Det nedslitte guttegymmet

17.mars 1995 ble John Aadnekvam eier. Sparekontoen ble loppet totalt og det fantes ikke en krone til oppussing, utstyrsreparasjon eller lønn. Med stedets rykte på toppen skulle det bli et verst tenkelig utgangspunkt. Ingen bank trodde på en slik «Askeladd» og storsenterets ledere oste av skepsis. Forståelig, for dette var jo bare enda en ny eier i rekken. Stedet var preget av knuste speil, grisete vegg til veggtepper, fuktskader og panelovner som lå på gulvet, tusjmerket med stor skrift «ikke tråkk på meg».
Status 167 medlemmer, hvorav 12 kvinner. Årsomsetning 480.000. Driften fikk navnet Romerike sportssenter.

Sjauing og oppgradering ble 12 timers daglig innhold. Samboer Ingrid bidro også mye første året. Stedet ble bedre, men testosteronnivået forble høyt og slåssing inne forekom. Etter et år ville fremdeles knapt noen nye trene her. Ordensreglene ble strammet inn, overdreven stønning og åpenlys muskelfleksing skulle ikke finne sted m.m. Tyngste vekter ble fjernet og inn kom de første kondisjonsapparater som ble leaset. Driften hadde absolutt ikke råd til slikt, så det ble utsettelser av regninger og solide etterskudd på husleie.

Jevnlige varsler om utkastelse tynget. Verst var trusler i miljøet, urinering i solarie og all negativ omtale.
For endringer skapte betydelige irritasjoner. Folk sluttet, andre ble kastet ut. Det ble sagt at John skulle knekkes. Belastningen var stor. Ingen måtte få vite hvor tungt dette egentlig var.

En kick bokseklubb fikk leie gymsal og det ble gjort samarbeid med Evy’s aerobic inne på storsenteret. Mot et lite pristillegg kunne medlemmer trene hos Evy’s og motsatt. Tidsmessig skjedde utviklingen med et nødskrik, for Norges største treningssenterkjede hadde nå tatt plass i distriktet. Medlemstallet økte sakte, årsomsetningen gikk opp over 50% på to år og de økonomiske etterskudd ble stadig mindre.

Veggpanel og nye ovner har kommet opp, men fortsatt bunkerspreg, industrilamper og mørke gardiner
Ingrid og John i midten, flankert av Geir og Siri som bidro mot gratis trening

1997-1999 SPINNING PÅ TOPP

Spinning skulle bli det nye, men tross bra vekst var det ingen bank som ga tillit til eieren. Medlemmet Helge Skjoldal spurte derimot om å få være med på den biten og fikk lån på 180.000. Allerede før utstyrskjøp måtte han endre planene og flytte til Bergen. Helge insisterte da at John skulle overta lånet, uten rentekrav til seg selv. Han kjente ikke eieren stort, men visste at han hadde løpt hekken av seg på storsenteret og fått med rundt seksti nye medlemmer som ville prøve dette nye. Dette var en utrolig gest som aldri blir glemt.

Endelig masse liv i leieren. Reimend Holt og Jan Tore Svingen takket ja til å bli gruppeinstruktører, betalte kursene selv og tok timer mot gratis trening. Ingrid ble med senere og var med å sørge for fulle timer. De aller første som fikk prøve dette nye var Premier leauge klubben Sheffield Utd. Lokalpressen ivrer reportasje og alt som skjer nå bidrar til bedre omdømme av treningssenteret.

En herlig atmosfære blomstrer opp, for første gang er halvparten av medlemmene kvinner, og det blir en tid hvor flere finner den store kjærlighet. John’s forhold derimot går dukken etter neppe å ha vært den flinkeste til å ta vare på eget. En personlig nedtur, men først nå er det også økonomi til pusterom og mer sosialt.

Konkurransen med spinninginstruktører fra hele landet skjer året etterpå. John blir plukket ut av en jury fra Sveits og USA. Turen går til Sveits for spesialisering på sykling og spinning som resulterte i internasjonal mastergrad og flere reiser i utlandet for show og conventions. Spesielt i Italia er interessen stor hvor en master nærmest ble tatt i mot som en stjerne. En emosjonell gledelig kontrast mot den tunge tilbakelagte tid.

historien

Seminar for eiere, viderekomne trenere og fysioterapauter på Ayia Napa

2000-2003  Komplett som treningssenter

Omsetningen er tredoblet på fem år. John kommer i forhold med 11 år yngre Christin. Restene av Evy’s aerobic kjøpes opp (utstyr, 6 instruktører og ca 50 medlemmer følger over). Sportsbaren treningssenter blir nytt navn. Store kjeder har kommet på alle kanter og alle private har nå gått dukken. Sportsbaren derimot fremstår endelig som et komplett treningssenter og virker sterke. Volumet er ikke stort, men ca 470 medlemmer i 2001 (inkl.kick boksing) skal stå som det beste i maaaange år. Omsetningsrekord: 1,6 mill.

Så butter alt. Solariekunder går tapt til kjedene, tullete intriger, pluss kickbokseklubben som flytter ut da gymsalen ble for tettpakket av aktiviteter. I to år på rad lander omsetningen på svært krevende 1,3 mill

historien

Hytte til hyttetur i Jotunheimen

2004-2009  Voldsom oppgradering

Med blodrøde regnskapstall ble bytteavtaler med venner, og ikke minst hjelp fra Christin livreddende. Lokalene skrek etter oppgadering. Rivinger ga sjokk, for frem kom svartsopp over alt. Og når jobber endelig var ferdigstilt fosset vannlekasjer fra tak og kloakksluk. Gjerne tyve cm opp etter veggene. Gammelt bygg og vannrør hadde sett tidens tann og ble et gjenntagende mareritt i fem år før det verste var demmet.

Ombygginger, oppussing og reklame i 20.000 postkasser hvert år var en enorm jobb men ga resultater. Medlemsvekst, interiør og utstyrsforbedringer, Powerplate og råflott inngangsparti. Alt på smertegrensen. Likevel, her ble det mer utenlandsturer for å lete etter utsmykkinger, mer av friluftsliv og uteaktiviteter.

historien

Downhill cart i Fagernes. Fargerike dager i mellom slagene.

Ansettelse av senior Paul Mc Cabe ble et et friskt vindpust. Dresset opp med Hawaii skjorte på fredager skapte han for første gang et kaffemiljø i kaffebaren. Han fikset alt og bygde selv badstuer på dugnad!

Strømmen sparebank ble banken og åpnet for flere muligheter, bl.a kjøp av stor hytte i Trysil som “bygges om” fra 5 til 17 sengers. Egeninnsats igjen. Leie ble populært, men kostnadene spiste opp det meste. Solgt. Antall PT-kunder økte og ombygginger kom i mål. Endelig fremstod lokalene skikkelige og tiltalende.

historien

Lokalene har fått et betydelig løft. Dette er samme rom som fargebildet øverst

2010-2014 Krise

Finanskrisen rystet driften først i ettertid. Nedtur på PT-kunder og årsomsetning ned fra 2.4 til 1,8 mill var voldsomt for denne lille butikken. Og hva i all verden får da eieren til å satse på veteranbil i slik nød??
Målet var eksklusivt “til hygge og glede” for medlemmer pluss litt ekstern utleie. Et dårlig trekk, i hvertfall nå akutt. Luksusbilfirmaet Daniel Schmitt & Co som har toppscore på Ebay fristet med en 1.premiert showklasse Cadillac. Realiteten var ren skjær svindel. Ettertidens påkost tyder tap på en halv million kroner.

Aktivitetshuset Staals AS,
nytt navn. Formidlingsbasen Bryllupsbil.no som promoterer femten gamle biler på Østlandet kjøpes opp. Basen har lite trafikk. Design forbedres, åtte biler får bestå. Satsning blir kvalitet.

Ekstern utleie stresses for å begrense tapene. Risikosporten fungerte, for det meste.

En PT-kunde blir sentral. Pål Stenersen ser potensialet i John’s plan, blir med til London som investor.
De lander på en svært eksklusiv Rolls-Royce og et AS som satser veteranbilformidling. Tre veteranbiler til kjøpes. Det går i pluss men krever mye. Pål trekker seg etter en tid og tilbyr bilpakken på avbetaling.

Cathrine Bjørklund er i mellomtiden ansatt som daglig leder. Hun er uerfaren men godt skolert idrettsfaglig. Johns fulle fokus på veteranbil eksternt var lite heldig med en daglig leder uten erfaring. Medlemstallet faller ytterligere. Årsomsetning 2014 ble farlig lav og holdt ikke til smør i grøten. Kun 1,6 mill

2015-2017  Veteranbil lykkes

Redningen blir at utleie igjen trekkes inn i Staals, og det på hengende håret. Det legges betydelig jobb i å bygge opp Norgesklenodier.no (navnskifte), noe som gir hundretusener i pluss. Cathrine vokser virkelig med oppgavene, sørger for tekniske forbedringer i huset og en medlemsoppfølging av helt ny karakter.

Staals får vann på mølla og blir på to år fullstendig enestående i Norge på formidling av klassiske biler.
Enda en Rolls-Royce kjøpes. Forholdet Christin og John har gått over til vennskap. Hun fortsetter som gruppeinstruktør. Stedet er i solid opptur og antall medlemmer øker. Omsetningsrekord: 2,7 mill.

Rolls-Royce-Oslo-Thomas-1200x666

Rolls-Royce oppdrag i Holmenkollen. Thomas er sjåfør.

2018-2019 Medlemstallet øker videre

Cathrine er selve X-faktoren og skaper fremdrift. Strømutgifter og voldsom rep.kostnad på bil bremser driftsutviklingen. Allikevel, utleiebasen har blitt unik og Staals formidler nå trolig 70-80% av veteranbilene på hele utleiemarkedet. Overalt forteller sjåførene at de kun møter biler fra basen ute i oppdrag. Omlag 100 flere medlemmer enn i krisetiden er absolutt bra for et lite sted som fikk kjørt seg slik for bare få år siden.

2020 Pandemien

Full nedstengning i 3 måneder ble dramatisk for bransjen. På kun timers varsel ble alt stengt ned. Omgående ble det tatt tak og solgt unna en veteranbil, et tyvetalls brukte spinningsykler og div annet. Medlemmer skulle komme tilbake til bedre enn de forlot. Daglig informasjon eller inspirasjon via Face var en selvfølge. Hver dag fokus opp og frem.

Frafall av medlemmer endte på 12%. Takket være også dugnad og spons fikk Staals et løft selv om skuta kom på dypt vann rent økonomisk. Oppgraderingene kostet dyrt og først i 2021 får en erfare om den langsiktige strategi lykkes.

Kaffebaren-Staals

Sunne milkshake er bestselger i vår kaffebar

Supertrofaste medlemmer

1.Laila Fjelland 2.Christin H.Skogen (1996) 3.Inis Martinsen 4. Marit Kåsa 5.Tom Finndal 6.Thomas 1/2 (1997) 7.Lenviken 8.Per Åge Lønhaug (1998) 9.Jan Kåre Holmedal 10.Finn Søbakken (1999) 11.Thomas Solfjeld (1999) 12.Kenneth Waldenstrøm (2001) 13.Svein T. Larsen/Kenneth Willumsen/Arnt Erik Isaksen (2002) 16.Jan Tore Andersen (2003)
Instruktører: Erik Vange fra 97 (jobbet et halvt år også i 95). Christin ble instruktører i 2000.

Selveste direktøren

Den glade bajas hadde sine første krevende barneår i Enebakk sammen med en yngre bror, to storesøstre og mor. Pappaen var en som kom og gikk. Det var fattige kår frem til moren tok med seg barna og rømte til Rælingen. Fra seksårsalder snudde livet, ga trygghet og et eldorado av barn på alle kanter.

JohnPasser-fugl

De første barneår var i Enebakk

Skolegangen fikk en skjev start. Lærerinne brydde seg lite om de svake og gjorde det ikke lettere.
Fotball derimot lå godt i bena med mange mål. Men som 13 åring kastet John seg på skøytekonkurranse med null erfaring.. Soleklar sisteplass! Dårligste av alle betydde lite, for miljøet var så fint og aktiviteten så morsom.

Full innsats i tre år, store ambisjoner, stor fremgang, alltid en tøff langspurt på slutten og som oftest fall. Men, det ble aldri bedre enn sisteplassen. Treneren fra en annen klubb kom bort til John en gang etter et 5000 meter løp, la armen rundt skuldrene og sa “Vi har lagt merke til deg. Dette kaller jeg ekte sportsånd”.

Tynn som en spiker og 17 år gammel gikk veien til Gym Terra i Oslo. Fra barmarkstrening og null fokus på kropp eller dop, til solariebrune broilere som omtrent bodde i speilet. Kulturendringen var total. Stor reisevei til tross, innsatsen glødet året rundt. Lillestrøm ble neste, derpå boksing i Oslo, for så Strømmen.
Visjonen flere år senere med å starte eget var å lage noe mer folkelig en tradisjonelle norske gym.

Aktivitetssenter ble resultatet. Norges minste på trening kanskje, og Nordens største på veteranbilutleie.
Alt helt utenom det vanlige. Driftens parole “Sett farge på livet” dekker helheten og eierens personlige mål om at folk skal ha det bra. Ikke en selvfølge å alltid få til, men historien viser at han ikke har så lett for å gi seg.

historien
historien
historien
historien
historien
historien
historien
historien
historien
historien
historien
Painball-Camilla
Øvre-etasje-1-600x339
Martin-P-viser-muskler-600x387
Zumba-event-lite-600x383
Emilie-og-Ane
Brevandring-Bjørn
Gymsal-600x338
Lenviken-Fiat-sjåf-600x376
Styrke-Erik-Brun
Vintage body muskler

Strømmen er Norges bilhistoriske sted. Først ut ved Hans Torgersen Vestby som konstruerte Nordens aller første automobil, omtalt av Aftenposten i 1895. Senere bygget Strømmens værksted opp amerikanske biler her, og i dag ruller det ypperste av Rolls-Royce og andre veteranbiler ut fra den samme tomten.

Strømmen Staal (1902-1978) lå vegg i vegg med verkstedet og produserte gigantiske deler til vannkraft og skip. Støperiet var første i verden som støpte i rustfritt stål og er en imponerende del av norsk industrihistorie.

Den store industritomta lå brakk i flere år frem til Strømmen storsenter ble bygget på de samme lokaler. Alt ble suksess unntatt helsestudioet som en gang var spisesal og dusjanlegg for arbeiderne på støperiet. Stadige eierskifter, underslag, dop, torpedomiljø og negativ mediaomtale gjorde ikke dette hjørnet til et positivt innslag.

1995-1996 Det nedslitte guttegymmet

17.mars 1995 ble John Aadnekvam eier. Sparekontoen ble loppet totalt og det fantes ikke en krone til oppussing, utstyrsreparasjon eller lønn. Med stedets rykte på toppen skulle det bli et verst tenkelig utgangspunkt. Ingen bank trodde på en slik «Askeladd» og storsenterets ledere oste av skepsis. Forståelig, for dette var jo bare enda en ny eier i rekken. Stedet var preget av knuste speil, grisete vegg til veggtepper, fuktskader og panelovner som lå på gulvet, tusjmerket med stor skrift «ikke tråkk på meg».
Status 167 medlemmer, hvorav 12 kvinner. Årsomsetning 480.000. Driften fikk navnet Romerike sportssenter.

Sjauing og oppgradering ble 12 timers daglig innhold. Samboer Ingrid bidro også mye første året. Stedet ble bedre, men testosteronnivået forble høyt og slåssing inne forekom. Etter et år ville fremdeles knapt noen nye trene her. Ordensreglene ble strammet inn, overdreven stønning og åpenlys muskelfleksing skulle ikke finne sted m.m. Tyngste vekter ble fjernet og inn kom de første kondisjonsapparater som ble leaset. Driften hadde absolutt ikke råd til slikt, så det ble utsettelser av regninger og solide etterskudd på husleie.

Jevnlige varsler om utkastelse tynget. Verst var trusler i miljøet, urinering i solarie og all negativ omtale. For endringer skapte betydelige irritasjoner. Folk sluttet, andre ble kastet ut. Det ble sagt at John skulle knekkes. Belastningen var stor. Ingen måtte få vite hvor tungt dette egentlig var.

En kick bokseklubb fikk leie gymsal og det ble gjort samarbeid med Evy’s aerobic inne på storsenteret. Mot et lite pristillegg kunne medlemmer trene hos Evy’s og motsatt. Tidsmessig skjedde utviklingen med et nødskrik, for Norges største treningssenterkjede hadde nå tatt plass i distriktet. Medlemstallet økte sakte, årsomsetningen gikk opp over 50% på to år og de økonomiske etterskudd ble stadig mindre.

historien

Veggpanel og nye ovner har kommet opp, men fortsatt bunkerspreg, industrilamper og mørke gardiner
Ingrid og John i midten, flankert av Geir og Siri.

1997-1999 SPINNING PÅ TOPP

Spinning skulle bli det nye, men tross bra vekst var det ingen bank som ga tillit til eieren. Medlemmet Helge Skjoldal spurte derimot om å få være med på den biten og fikk lån på 180.000. Allerede før utstyrskjøp måtte han endre planene og flytte til Bergen. Helge insisterte da at John skulle overta lånet, uten rentekrav til seg selv. Han kjente ikke eieren stort, men visste at han hadde løpt hekken av seg på storsenteret og fått med rundt seksti nye medlemmer som ville prøve dette nye. Dette var en utrolig gest som aldri blir glemt.

Endelig masse liv i leieren. Reimend Holt og Jan Tore Svingen takket ja til å bli gruppeinstruktører, betalte kursene selv og tok timer mot gratis trening. Ingrid ble med senere og var med å sørge for fulle timer. De aller første som fikk prøve dette nye var Premier leauge klubben Sheffield Utd. Lokalpressen ivrer reportasje og alt som skjer nå bidrar til bedre omdømme av treningssenteret.

En herlig atmosfære blomstrer opp, for første gang er halvparten av medlemmene kvinner, og det blir en tid hvor flere finner den store kjærlighet. John’s forhold derimot går dukken etter neppe å ha vært den flinkeste til å ta vare på eget. En personlig nedtur, men først nå er det også økonomi til pusterom og mer sosialt.

Konkurransen med spinninginstruktører fra hele landet skjer året etterpå. John blir plukket ut av en jury fra Sveits og USA. Turen går til Sveits for spesialisering på sykling og spinning som resulterte i internasjonal mastergrad og flere reiser i utlandet for show og conventions. Spesielt i Italia er interessen stor hvor en master nærmest ble tatt i mot som en stjerne. En emosjonell gledelig kontrast mot den tunge tilbakelagte tid.

historien

Seminar for eiere, viderekomne trenere og fysioterapauter på Ayia Napa

2000-2003  Komplett treningssenter

Omsetningen er tredoblet på fem år. John kommer i forhold med 11 år yngre Christin. Restene av Evy’s aerobic kjøpes opp (utstyr, 6 instruktører og ca 50 medlemmer følger over). Sportsbaren treningssenter blir nytt navn. Store kjeder har kommet på alle kanter og alle private har nå gått dukken. Sportsbaren derimot fremstår endelig som et komplett treningssenter og virker sterke. Volumet er ikke stort, men ca 470 medlemmer i 2001 (inkl.kick boksing) skal stå som det beste i maaaange år. Omsetningsrekord: 1,6 mill.

Så butter alt. Solariekunder går tapt til kjedene, tullete intriger, pluss kickbokseklubben som flytter ut da gymsalen ble for tettpakket av aktiviteter. I to år på rad lander omsetningen på svært krevende 1,3 mill

historien

Hytte til hyttetur i Jotunheimen

2004-2009 Voldsom oppgradering

Med blodrøde regnskapstall ble bytteavtaler med venner, og ikke minst hjelp fra Christin livreddende. Lokalene skrek etter oppgadering og rivinger ga sjokk, for frem kom svartsopp over alt. Og når jobber endelig var ferdigstilt fosset vannlekasjer fra tak og kloakksluk. Gjerne tyve cm opp etter veggene. Gammelt bygg og vannrør hadde sett tidens tann og ble et gjenntagende mareritt i fem år før det verste var demmet.

Ombygginger, oppussing og reklame i 20.000 postkasser hvert år var en enorm jobb men ga resultater. Medlemsvekst, interiør og utstyrsforbedringer, Powerplate og råflott inngangsparti. Alt på smertegrensen. Likevel, her ble det mer utenlandsturer for å lete etter utsmykkinger, mer av friluftsliv og uteaktiviteter.

historien

Downhill cart i Fagernes

Ansettelse av senior Paul Mc Cabe ble et et friskt vindpust. Dresset opp med Hawaii skjorte på fredager skapte han for første gang et kaffemiljø i kaffebaren. Han fikset alt og bygde selv badstuer på dugnad!

Strømmen sparebank ble banken og åpnet for flere muligheter, bl.a kjøp av stor hytte i Trysil som “bygges om” fra 5 til 17 sengers. Egeninnsats igjen. Leie ble populært, men kostnadene spiste opp det meste. Solgt. Antall PT-kunder økte og ombygginger kom i mål. Endelig fremstod lokalene skikkelige og tiltalende.

historien

Lokalene har fått et betydelig løft. Dette er samme rom som fargebildet øverst

2010-2014 Krise

Finanskrisen rystet driften først i ettertid. Nedtur på PT-kunder og årsomsetning ned fra 2.4 til 1,8 mill var voldsomt for denne lille butikken. Og hva i all verden får da eieren til å satse på veteranbil i slik nød??
Målet var eksklusivt “til hygge og glede” for medlemmer pluss litt ekstern utleie. Et dårlig trekk, i hvertfall nå akutt. Luksusbilfirmaet Daniel Schmitt & Co som har toppscore på Ebay fristet med en 1.premiert showklasse Cadillac. Realiteten var ren skjær svindel. Ettertidens påkost tyder tap på en halv million kroner.

Aktivitetshuset Staals AS
, nytt navn. Formidlingsbasen Bryllupsbil.no som promoterer femten gamle biler på Østlandet kjøpes opp. Basen har lite trafikk. Design forbedres, åtte biler får bestå. Satsning blir kvalitet.

historien

Risikosport – Ekstern utleie stresses for å begrense tapene

En PT-kunde blir sentral. Pål Stenersen ser potensialet i John’s plan, blir med til London som investor.
De lander på en svært eksklusiv Rolls-Royce og et AS som satser veteranbilformidling. Tre veteranbiler til kjøpes. Det går i pluss men krever mye. Pål trekker seg etter en tid og tilbyr bilpakken på avbetaling.

Cathrine Bjørklund er i mellomtiden ansatt som daglig leder. Hun er uerfaren men godt skolert idrettsfaglig. Johns fulle fokus på veteranbil eksternt var lite heldig med en daglig leder uten erfaring. Medlemstallet faller ytterligere. Årsomsetning 2014 ble farlig lav og holdt ikke til smør i grøten. Kun 1,6 mill

2015-2017 Veteranbil lykkes

Redningen blir at utleie igjen trekkes inn i Staals, og det på hengende håret. Det legges betydelig jobb i å bygge opp Norgesklenodier.no (navnskifte), noe som gir hundretusener i pluss. Cathrine vokser virkelig med oppgavene, sørger for tekniske forbedringer i huset og en medlemsoppfølging av helt ny karakter.

Staals får vann på mølla og blir på to år fullstendig enestående i Norge på formidling av klassiske biler.
Enda en Rolls-Royce kjøpes. Forholdet Christin og John har gått over til vennskap. Hun fortsetter som gruppeinstruktør. Stedet er i solid opptur og antall medlemmer øker. Omsetningsrekord: 2,7 mill.

historien

Rolls-Royce oppdrag i Holmenkollen. Thomas er sjåfør.

2018-2019 Medlemstallet øker

Cathrine er selve X-faktoren og skaper fremdrift. Strømutgifter og voldsom rep.kostnad på bil bremser driftsutviklingen. Allikevel, utleiebasen har blitt unik og Staals formidler nå trolig 70-80% av veteranbilene på hele utleiemarkedet. Overalt forteller sjåførene at de kun møter biler fra basen ute i oppdrag. Omlag 100 flere medlemmer enn i krisetiden er absolutt bra for et lite sted som fikk kjørt seg slik for bare få år siden.

2020 Pandemien

Full nedstengning i 3 måneder ble dramatisk for bransjen. På kun timers varsel ble alt stengt ned. Omgående ble det tatt tak og solgt unna en veteranbil, et tyvetalls brukte spinningsykler og div annet. Medlemmer skulle komme tilbake til bedre enn de forlot. Daglig informasjon eller inspirasjon via Face var en selvfølge. Hver dag fokus opp og frem.

Frafall av medlemmer endte på 12%. Takket være også dugnad og spons fikk Staals et løft selv om skuta kom på dypt vann rent økonomisk. Oppgraderingene kostet dyrt og først i 2021 får en erfare om den langsiktige strategi lykkes.

historien

Sunne milkshake er bestselger i vår kaffebar

Supertrofaste medlemmer

1.Laila Fjelland 2.Christin H.Skogen (1996) 3.Inis Martinsen 4. Marit Kåsa 5.Tom Finndal 6.Thomas 1/2 (1997) 7.Lenviken 8.Per Åge Lønhaug (1998) 9.Jan Kåre Holmedal 10.Finn Søbakken (1999) 11.Thomas Solfjeld (1999) 12.Kenneth Waldenstrøm (2001) 13.Svein T. Larsen/Kenneth Willumsen/Arnt Erik Isaksen (2002) 16.Jan Tore Andersen (2003)
Instruktører: Erik Vange fra 1997. Christin fra 2000.

Selveste direktøren

Den glade bajas hadde sine første krevende barneår i Enebakk sammen med en yngre bror, to storesøstre og mor. Pappaen var en som kom og gikk. Det var fattige kår frem til moren tok med seg barna og rømte til Rælingen. Fra seksårsalder snudde livet, ga trygghet og et eldorado av barn på alle kanter.

historien

De første barneår var i Enebakk

Skolegangen fikk en skjev start. Lærerinne brydde seg lite om de svake og gjorde det ikke lettere.
Fotball derimot lå godt i bena med mange mål. Men som 13 åring kastet John seg på skøytekonkurranse med null erfaring.. Soleklar sisteplass! Dårligste av alle betydde lite, for miljøet var så fint og aktiviteten så morsom.

Full innsats i tre år, store ambisjoner, stor fremgang, alltid en tøff langspurt på slutten og som oftest fall. Men, det ble aldri bedre enn sisteplassen. Treneren fra en annen klubb kom bort til John en gang etter et 5000 meter løp, la armen rundt skuldrene og sa “Vi har lagt merke til deg. Dette kaller jeg ekte sportsånd”.

Tynn som en spiker og 17 år gammel gikk veien til Gym Terra i Oslo. Fra barmarkstrening og null fokus på kropp eller dop, til solariebrune broilere som omtrent bodde i speilet. Kulturendringen var total. Stor reisevei til tross, innsatsen glødet året rundt. Lillestrøm ble neste, derpå boksing i Oslo, for så Strømmen.
Visjonen flere år senere med å starte eget var å lage noe mer folkelig en tradisjonelle norske gym.

Aktivitetssenter ble resultatet. Norges minste på trening kanskje, og Nordens største på veteranbilutleie.
Alt helt utenom det vanlige. Driftens parole “Sett farge på livet” dekker helheten og eierens personlige mål om at folk skal ha det bra. Ikke en selvfølge å alltid få til, men historien viser at han ikke har så lett for å gi seg.

gruppebilde-strømmen-staal-600x497
RS-treningssenter-inngang-600x681
Jotunheimen-lite
A Willy boxing
Buksa-nede
historien
Bessegen-Staals-tur
historien
historien
historien
Øvre-etasje-1-600x339
Martin-P-viser-muskler-600x387
Zumba-event-lite-600x383
Emilie-og-Ane
historien
historien
historien
historien
historien
historien
historien
historien