historien

Historien

Historien

Strømmen er Norges bilhistoriske sted. Først ut ved Hans Torgersen Vestby som konstruerte Nordens aller første automobil, omtalt av Aftenposten i 1895. Senere bygget Strømmens værksted opp amerikanske biler her, og i dag ruller det ypperste av Rolls-Royce og andre veteranbiler ut fra den samme tomten.

Strømmen Staal (1902-1978) lå vegg i vegg med verkstedet og produserte gigantiske deler til vannkraft og skip. Støperiet var første i verden som støpte i rustfritt stål og er en imponerende del av norsk industrihistorie.

Den store industritomta lå brakk i flere år frem til Strømmen storsenter ble bygget på de samme lokaler. Alt ble suksess unntatt helsestudioet som en gang var spisesal og dusjanlegg for arbeiderne på støperiet. Stadige eierskifter, underslag, dop, torpedomiljø og negativ mediaomtale gjorde ikke dette hjørnet til et positivt innslag.

1995-1996 Det nedslitte guttegymmet

17.mars 1995 ble John Aadnekvam eier. Sparekontoen ble loppet totalt og det fantes ikke en krone til oppussing, utstyrsreparasjon eller lønn. Med stedets rykte på toppen skulle det bli et verst tenkelig utgangspunkt. Ingen bank trodde på en slik «Askeladd» og storsenterets ledere oste av skepsis. Forståelig, for dette var jo bare enda en ny eier i rekken. Stedet var preget av knuste speil, grisete vegg til veggtepper, fuktskader og panelovner som lå på gulvet, tusjmerket med stor skrift «ikke tråkk på meg».
Status 167 medlemmer, hvorav 12 kvinner. Årsomsetning 480.000. Driften fikk navnet Romerike sportssenter.

Sjauing og oppgradering ble 12 timers daglig innhold. Samboer Ingrid bidro også mye første året. Stedet ble bedre, men testosteronnivået forble høyt og slåssing inne forekom. Etter et år ville fremdeles knapt noen nye trene her. Ordensreglene ble strammet inn, overdreven stønning og åpenlys muskelfleksing skulle ikke finne sted m.m. Tyngste vekter ble fjernet og inn kom de første kondisjonsapparater som ble leaset. Driften hadde absolutt ikke råd til slikt, så det ble utsettelser av regninger og solide etterskudd på husleie.

Jevnlige varsler om utkastelse tynget. Verst var trusler i miljøet, urinering i solarie og all negativ omtale.
For endringer skapte betydelige irritasjoner. Folk sluttet, andre ble kastet ut. Det ble sagt at John skulle knekkes. Belastningen var stor. Ingen måtte få vite hvor tungt dette egentlig var.

En kick bokseklubb fikk leie gymsal og det ble gjort samarbeid med Evy’s aerobic inne på storsenteret. Mot et lite pristillegg kunne medlemmer trene hos Evy’s og motsatt. Tidsmessig skjedde utviklingen med et nødskrik, for Norges største treningssenterkjede hadde nå tatt plass i distriktet. Medlemstallet økte sakte, årsomsetningen gikk opp over 50% på to år og de økonomiske etterskudd ble stadig mindre.

Veggpanel og nye ovner har kommet opp, men fortsatt bunkerspreg, industrilamper og mørke gardiner
Ingrid og John i midten, flankert av Geir og Siri som bidro mot gratis trening

1997-1999 SPINNING PÅ TOPP

Spinning skulle bli det nye, men tross bra vekst var det ingen bank som ga tillit til eieren. Medlemmet Helge Skjoldal spurte derimot om å få være med på den biten og fikk lån på 180.000. Allerede før utstyrskjøp måtte han endre planene og flytte til Bergen. Helge insisterte da at John skulle overta lånet, uten rentekrav til seg selv. Han kjente ikke eieren stort, men visste at han hadde løpt hekken av seg på storsenteret og fått med rundt seksti nye medlemmer som ville prøve dette nye. Dette var en utrolig gest som aldri blir glemt.

Endelig masse liv i leieren. Reimend Holt og Jan Tore Svingen takket ja til å bli gruppeinstruktører, betalte kursene selv og tok timer mot gratis trening. Ingrid ble med senere og var med å sørge for fulle timer. De aller første som fikk prøve dette nye var Premier leauge klubben Sheffield Utd. Lokalpressen ivrer reportasje og alt som skjer nå bidrar til bedre omdømme av treningssenteret.

En herlig atmosfære blomstrer opp, for første gang er halvparten av medlemmene kvinner, og det blir en tid hvor flere finner den store kjærlighet. John’s forhold derimot går dukken etter neppe å ha vært den flinkeste til å ta vare på eget. En personlig nedtur, men først nå er det også økonomi til pusterom og mer sosialt.

Konkurransen med spinninginstruktører fra hele landet skjer året etterpå. John blir plukket ut av en jury fra Sveits og USA. Turen går til Sveits for spesialisering på sykling og spinning som resulterte i internasjonal mastergrad og flere reiser i utlandet for show og conventions. Spesielt i Italia er interessen stor hvor en master nærmest ble tatt i mot som en stjerne. En emosjonell gledelig kontrast mot den tunge tilbakelagte tid.

historien

Seminar for eiere, viderekomne trenere og fysioterapauter på Ayia Napa

2000-2003  Komplett som treningssenter

Omsetningen er tredoblet på fem år. John kommer i forhold med 11 år yngre Christin. Restene av Evy’s aerobic kjøpes opp (utstyr, 6 instruktører og ca 50 medlemmer følger over). Sportsbaren treningssenter blir nytt navn. Store kjeder har kommet på alle kanter og alle private har nå gått dukken. Sportsbaren derimot fremstår endelig som et komplett treningssenter og virker sterke. Ide’ om husets vintage stil blir skapt. Ca 470 medlemmer i 2001 (inkl.kick boksing) skal stå som det beste i maaaange år. Omsetningsrekord: 1,6 mill.

Så butter alt. Solariekunder går tapt til kjedene, tullete intriger, pluss kickbokseklubben som flytter ut da gymsalen ble for tettpakket av aktiviteter. I to år på rad lander omsetningen på svært krevende 1,3 mill

historien

Hytte til hyttetur i Jotunheimen

2004-2009  Voldsom oppgradering

Med blodrøde regnskapstall ble bytteavtaler med venner, og ikke minst hjelp fra Christin livreddende. Lokalene skrek etter oppgradering. Rivinger ga sjokk, for frem kom svartsopp overalt. Og når jobber endelig var ferdigstilt fosset vannlekasjer fra tak og kloakksluk. Gjerne tyve cm opp etter veggene. Gammelt bygg og vannrør hadde sett tidens tann og ble et gjentagende mareritt i fem år før det verste var demmet.

Ombygginger, oppussing, reklame i 20.000 postkasser hvert år var en enorm jobb men ga resultater. Medlemsvekst, retro interiør og utstyrsforbedringer, Powerplate og råflott inngangsparti. Alt på smertegrensen. Likevel, her ble det mer friluftsliv, uteaktiviteter og utenlandsturer for å lete etter de helt spesielle utsmykkinger.

historien

Downhill cart i Fagernes. Fargerike dager i mellom slagene.

Ansettelse av senior Paul Mc Cabe ble et friskt vindpust. Dresset opp med Hawaii skjorte på fredager skapte han for første gang et kaffemiljø i kaffebaren. Han fikset alt og bygde selv badstuer på dugnad!

Strømmen sparebank ble banken og åpnet for flere muligheter, bl.a kjøp av stor hytte i Trysil som “bygges om” fra 5 til 17 sengers. Egeninnsats igjen. Leie ble populært, men kostnadene spiste opp det meste. Solgt. Antall PT-kunder økte og ombygginger kom i mål. Endelig fremstod lokalene skikkelige og tiltalende.

historien

Lokalene har fått et betydelig løft. Dette er samme rom som fargebildet øverst

2010-2014 Krise

Finanskrisen rystet driften først i ettertid. Nedtur på PT-kunder og årsomsetning ned fra 2.4 til 1,8 mill var voldsomt for denne lille butikken. Og hva i all verden får da eieren til å satse på veteranbil i slik nød??
Målet var eksklusivt “til hygge og glede” for medlemmer pluss litt ekstern utleie. Et dårlig trekk, i hvertfall nå akutt. Luksusbilfirmaet Daniel Schmitt & Co som har toppscore på Ebay fristet med en 1.premiert showklasse Cadillac. Realiteten var ren skjær svindel. Ettertidens påkost strandet på tap av en halv million kroner.

Aktivitetshuset Staals AS,
nytt navn. Formidlingsbasen Bryllupsbil.no som promoterer femten gamle biler på Østlandet kjøpes opp. Basen har lite trafikk. Design forbedres, åtte biler får bestå. Satsning blir kvalitet.

Ekstern utleie stresses for å begrense tapene. Risikosporten fungerte, for det meste.

En PT-kunde blir sentral. Pål Stenersen ser potensialet i John’s plan, blir med til London som investor.
De lander på en svært eksklusiv Rolls-Royce og et AS som satser veteranbilformidling. Tre veteranbiler til kjøpes. Det går i pluss men krever mye. Pål trekker seg etter et år og tilbyr bilpakken på avbetaling.

Cathrine Bjørklund er i mellomtiden ansatt som daglig leder. Hun er uerfaren men godt skolert idrettsfaglig. Johns fulle fokus på veteranbil eksternt var lite heldig med en daglig leder uten erfaring. Skuta synker videre. Årsomsetning 2014 holder ikke til smør i grøten. Kun 1,6 mill.

2015-2017  Veteranbil lykkes

Redningen blir at utleie igjen trekkes inn i Staals som nå får vann på mølla. Cathrine vokser med oppgavene, sørger for tekniske forbedringer i huset og medlemsoppfølging av helt ny karakter. Medlemsantall øker fra 173 til over 230. Utleiebasen for veteranbiler blir i denne perioden fullstendig enestående i Norge.
Forholdet Christin-John går over til vennskap etter 17 år. Omsetningsrekord: 2,7 mill.

Rolls-Royce-Oslo-Thomas-1200x666

Rolls-Royce oppdrag i Holmenkollen. Thomas er sjåfør.

2018-2019 Økonomiske smell

All trend peker oppover, men så smeller uhellene. Ekstremt kostbare bilreparasjoner og nettside for utleie raser sammen. Firehundretusen går fyken pluss etterkonsekvens. På’n igjen, året rundt. Treningsapparater knirket på siste vers, pengene spist opp, røde tall igjen. Hva mer kan man ønske seg.

2020-2021  Pandemi

Offensiv fokus var eneste aktuelle når alt ble nedstengt. Kremmerinnsats på treningsutstyr, møbler, lamper, veteranbiler, ja alt mulig. Lån måtte ned, stedet opp. Personlig helsehjelp hver uke til et tyvetalls medlemmer, og daglig noe positivt på Face. De fleste betalte medlemskap tross stengt, over 30 stilte til dugnad og titalls lokale aktører ga spons eller supre priser. Sentrale hele veien var gulvspesialist Kenneth Bråthen, HK-skilt med Kine og Morten Solløst, First Audio’s Tomas Bolkstad og Marius Bøhn. Ikke minst kunstneriske Thrude Hverven, og alltid på fra Carina Skybak, Lenviken og Erik Vange.

9 mnd nedstengning endte som tidenes løft. Gulv, tak, vegger, interiør, kaffebar lounge, varmepumper, nye treningsapparater og utstyr i alle avdelinger. Selve mirakelet ble gymsalen med glassvegger, 1930 talls interiør, crossfitbane og fantastisk lyssetting. Ved gjennåpning juni 2021 var antall medlemmer tynnet ut til 185. Men, driften hadde klart det. Lillestrøm kommune hadde fått en ny attraksjon dette året.

Størst oppgradering fikk storstua i øverste etasje.

2022-2023  Europakrise og kostnadssjokk

Strømpriser, husleie og alle driftskostnader går i taket. Badstuene ble stengt og fyring moderert gjennom vinteren. Ikke gøy å måtte anbefale medlemmer å ha på nok klær, men med konkursrekorder rundt om i Norges land var det knapt noen klaget på alt for kaldt i lokalene.

Spørreundersøkelse ble gjennomført og ga svar på hva flertall mente burde prioriteres.. Omtrekking av det eldste utstyret. Tiltakene ga nettopp besparelser som ga muligheter. Absolutt alt av treningsbenker og apparater ble trukket om, samt enda mer av lokalet fornyes. Igjen er gulvspesialist Kenneth Bråthen sentral med å hjelpe. På toppen av alt ble Staals importør av Powerplate i juni.

Supertrofaste medlemmer

1996: 1.Laila Fjelland  1997: 2.Inis Martinsen 3. Marit Kåsa 4.Tom Finndal 1998: 5.Lenviken (gr.trener fra 2022) 6.Per Åge Lønhaug  1999: 7.Jan Kåre Holmedal 8.Finn Søbakken 9. Thomas Solfjeld  2001: 10.Kenneth Waldenstrøm
2002: Svein T. Larsen/Kenneth Willumsen/Arnt Erik Isaksen  2003: Jan Tore Andersen/ Dominique.

Trenere.. 1997: Erik   2003: Tommy  2013: Cathrine 

Selveste direktøren

Den glade bajas hadde sine første krevende barneår i Enebakk sammen med en yngre bror, to storesøstre og mor. Pappaen var en som kom og gikk. Det var fattige kår frem til moren tok med seg barna og rømte til Rælingen. Fra seksårsalder snudde livet, ga trygghet og et eldorado av barn på alle kanter.

JohnPasser-fugl

De første barneår var i Enebakk

Skolegangen fikk en skjev start. Lærerinne brydde seg lite om de svake og gjorde det ikke lettere.
Fotball derimot lå godt i bena med mange mål. Men som 13 åring kastet John seg på skøytekonkurranse med null erfaring.. Soleklar sisteplass! Dårligste av alle betydde lite, for miljøet var så fint og aktiviteten så morsom.

Full innsats i tre år, store ambisjoner, stor fremgang, alltid en tøff langspurt på slutten og som oftest fall. Men, det ble aldri bedre enn sisteplassen. Treneren fra en annen klubb kom bort til John en gang etter et 5000 meter løp, la armen rundt skuldrene og sa “Vi har lagt merke til deg. Dette kaller jeg ekte sportsånd”.

Tynn som en spiker og 17 år gammel gikk veien til Gym Terra i Oslo. Fra barmarkstrening og null fokus på kropp eller dop, til solariebrune broilere som omtrent bodde i speilet. Kulturendringen var total. Stor reisevei til tross, innsatsen glødet året rundt. Lillestrøm ble neste, derpå boksing i Oslo, for så Strømmen.
Visjonen flere år senere med å starte eget var å lage noe mer folkelig enn tradisjonelle norske gym.

Aktivitetssenter ble resultatet. Norges minste på trening kanskje, og Nordens største på veteranbilutleie.
Alt helt utenom det vanlige. Driftens parole “Sett farge på livet” dekker helheten og eierens personlige mål om at folk skal ha det bra. Ikke en selvfølge å alltid få til, men historien viser at han ikke har så lett for å gi seg.

historien
historien
historien
historien
historien
historien
historien
historien
historien
historien
historien
historien
Øvre-etasje-1-600x339
Martin-P-viser-muskler-600x387
Zumba-event-lite-600x383
Brevandring-Bjørn
Lenviken-Fiat-sjåf-600x376
Vintage body muskler

Strømmen er Norges bilhistoriske sted. Først ut ved Hans Torgersen Vestby som konstruerte Nordens aller første automobil, omtalt av Aftenposten i 1895. Senere bygget Strømmens værksted opp amerikanske biler her, og i dag ruller det ypperste av Rolls-Royce og andre veteranbiler ut fra den samme tomten.

Strømmen Staal (1902-1978) lå vegg i vegg med verkstedet og produserte gigantiske deler til vannkraft og skip. Støperiet var første i verden som støpte i rustfritt stål og er en imponerende del av norsk industrihistorie.

Den store industritomta lå brakk i flere år frem til Strømmen storsenter ble bygget på de samme lokaler. Alt ble suksess unntatt helsestudioet som en gang var spisesal og dusjanlegg for arbeiderne på støperiet. Stadige eierskifter, underslag, dop, torpedomiljø og negativ mediaomtale gjorde ikke dette hjørnet til et positivt innslag.

1995-1996 Det nedslitte guttegymmet

17.mars 1995 ble John Aadnekvam eier. Sparekontoen ble loppet totalt og det fantes ikke en krone til oppussing, utstyrsreparasjon eller lønn. Med stedets rykte på toppen skulle det bli et verst tenkelig utgangspunkt. Ingen bank trodde på en slik «Askeladd» og storsenterets ledere oste av skepsis. Forståelig, for dette var jo bare enda en ny eier i rekken. Stedet var preget av knuste speil, grisete vegg til veggtepper, fuktskader og panelovner som lå på gulvet, tusjmerket med stor skrift «ikke tråkk på meg».
Status 167 medlemmer, hvorav 12 kvinner. Årsomsetning 480.000. Driften fikk navnet Romerike sportssenter.

Sjauing og oppgradering ble 12 timers daglig innhold. Samboer Ingrid bidro også mye første året. Stedet ble bedre, men testosteronnivået forble høyt og slåssing inne forekom. Etter et år ville fremdeles knapt noen nye trene her. Ordensreglene ble strammet inn, overdreven stønning og åpenlys muskelfleksing skulle ikke finne sted m.m. Tyngste vekter ble fjernet og inn kom de første kondisjonsapparater som ble leaset. Driften hadde absolutt ikke råd til slikt, så det ble utsettelser av regninger og solide etterskudd på husleie.

Jevnlige varsler om utkastelse tynget. Verst var trusler i miljøet, urinering i solarie og all negativ omtale. For endringer skapte betydelige irritasjoner. Folk sluttet, andre ble kastet ut. Det ble sagt at John skulle knekkes. Belastningen var stor. Ingen måtte få vite hvor tungt dette egentlig var.

En kick bokseklubb fikk leie gymsal og det ble gjort samarbeid med Evy’s aerobic inne på storsenteret. Mot et lite pristillegg kunne medlemmer trene hos Evy’s og motsatt. Tidsmessig skjedde utviklingen med et nødskrik, for Norges største treningssenterkjede hadde nå tatt plass i distriktet. Medlemstallet økte sakte, årsomsetningen gikk opp over 50% på to år og de økonomiske etterskudd ble stadig mindre.

historien

Veggpanel og nye ovner har kommet opp, men fortsatt bunkerspreg, industrilamper og mørke gardiner
Ingrid og John i midten, flankert av Geir og Siri.

1997-1999 SPINNING PÅ TOPP

Spinning skulle bli det nye, men tross bra vekst var det ingen bank som ga tillit til eieren. Medlemmet Helge Skjoldal spurte derimot om å få være med på den biten og fikk lån på 180.000. Allerede før utstyrskjøp måtte han endre planene og flytte til Bergen. Helge insisterte da at John skulle overta lånet, uten rentekrav til seg selv. Han kjente ikke eieren stort, men visste at han hadde løpt hekken av seg på storsenteret og fått med rundt seksti nye medlemmer som ville prøve dette nye. Dette var en utrolig gest som aldri blir glemt.

Endelig masse liv i leieren. Reimend Holt og Jan Tore Svingen takket ja til å bli gruppeinstruktører, betalte kursene selv og tok timer mot gratis trening. Ingrid ble med senere og var med å sørge for fulle timer. De aller første som fikk prøve dette nye var Premier leauge klubben Sheffield Utd. Lokalpressen ivrer reportasje og alt som skjer nå bidrar til bedre omdømme av treningssenteret.

En herlig atmosfære blomstrer opp, for første gang er halvparten av medlemmene kvinner, og det blir en tid hvor flere finner den store kjærlighet. John’s forhold derimot går dukken etter neppe å ha vært den flinkeste til å ta vare på eget. En personlig nedtur, men først nå er det også økonomi til pusterom og mer sosialt.

Konkurransen med spinninginstruktører fra hele landet skjer året etterpå. John blir plukket ut av en jury fra Sveits og USA. Turen går til Sveits for spesialisering på sykling og spinning som resulterte i internasjonal mastergrad og flere reiser i utlandet for show og conventions. Spesielt i Italia er interessen stor hvor en master nærmest ble tatt i mot som en stjerne. En emosjonell gledelig kontrast mot den tunge tilbakelagte tid.

historien

Seminar for eiere, viderekomne trenere og fysioterapauter på Ayia Napa

2000-2003  Komplett treningssenter

Omsetningen er tredoblet på fem år. John kommer i forhold med 11 år yngre Christin. Restene av Evy’s aerobic kjøpes opp (utstyr, 6 instruktører og ca 50 medlemmer følger over). Sportsbaren treningssenter blir nytt navn. Store kjeder har kommet på alle kanter og alle private har nå gått dukken. Sportsbaren derimot fremstår endelig som et komplett treningssenter og virker sterke. Ide’ om husets vintage stil blir skapt. Ca 470 medlemmer i 2001 (inkl.kick boksing) skal stå som det beste i maaaange år. Omsetningsrekord: 1,6 mill.

Så butter alt. Solariekunder går tapt til kjedene, tullete intriger, pluss kickbokseklubben som flytter ut da gymsalen ble for tettpakket av aktiviteter. I to år på rad lander omsetningen på svært krevende 1,3 mill

historien

Hytte til hyttetur i Jotunheimen

2004-2009 Voldsom oppgradering

Med blodrøde regnskapstall ble bytteavtaler med venner, og ikke minst hjelp fra Christin livreddende. Lokalene skrek etter oppgradering og rivinger ga sjokk, for frem kom svartsopp overalt. Og når jobber endelig var ferdigstilt fosset vannlekasjer fra tak og kloakksluk. Gjerne tyve cm opp etter veggene. Gammelt bygg og vannrør hadde sett tidens tann og ble et gjentagende mareritt i fem år før det verste var demmet.

Ombygginger, oppussing og reklame i 20.000 postkasser hvert år var en enorm jobb men ga resultater. Medlemsvekst, interiør og utstyrsforbedringer, Powerplate og råflott inngangsparti. Alt på smertegrensen. Likevel, her ble det mer utenlandsturer for å lete etter utsmykkinger, mer av friluftsliv og uteaktiviteter.

historien

Downhill cart i Fagernes

Ansettelse av senior Paul Mc Cabe ble et friskt vindpust. Dresset opp med Hawaii skjorte på fredager skapte han for første gang et kaffemiljø i kaffebaren. Han fikset alt og bygde selv badstuer på dugnad!

Strømmen sparebank ble banken og åpnet for flere muligheter, bl.a kjøp av stor hytte i Trysil som “bygges om” fra 5 til 17 sengers. Egeninnsats igjen. Leie ble populært, men kostnadene spiste opp det meste. Solgt. Antall PT-kunder økte og ombygginger kom i mål. Endelig fremstod lokalene skikkelige og tiltalende.

historien

Lokalene har fått et betydelig løft. Dette er samme rom som fargebildet øverst

2010-2014 Krise

Finanskrisen rystet driften først i ettertid. Nedtur på PT-kunder og årsomsetning ned fra 2.4 til 1,8 mill var voldsomt for denne lille butikken. Og hva i all verden får da eieren til å satse på veteranbil i slik nød??
Målet var eksklusivt “til hygge og glede” for medlemmer pluss litt ekstern utleie. Et dårlig trekk, i hvertfall nå akutt. Luksusbilfirmaet Daniel Schmitt & Co som har toppscore på Ebay fristet med en 1.premiert showklasse Cadillac. Realiteten var ren skjær svindel. Ettertidens påkost strandet på tap av en halv million kroner.

Aktivitetshuset Staals AS
, nytt navn. Formidlingsbasen Bryllupsbil.no som promoterer femten gamle biler på Østlandet kjøpes opp. Basen har lite trafikk. Design forbedres, åtte biler får bestå. Satsning blir kvalitet.

historien

Risikosport – Ekstern utleie stresses for å begrense tapene

En PT-kunde blir sentral. Pål Stenersen ser potensialet i John’s plan, blir med til London som investor. De lander på en svært eksklusiv Rolls-Royce og et AS som satser veteranbilformidling. Tre veteranbiler til kjøpes. Det går i pluss men krever mye. Pål trekker seg etter et år og tilbyr bilpakken på avbetaling.

Cathrine Bjørklund er i mellomtiden ansatt som daglig leder. Hun er uerfaren men godt skolert idrettsfaglig. Johns fulle fokus på veteranbil eksternt var lite heldig med en daglig leder uten erfaring. Skuta synker videre. Årsomsetning 2014 holder ikke til smør i grøten. Kun 1,6 mill.

2015-2017 Veteranbil lykkes

Redningen blir at utleie igjen trekkes inn i Staals som nå får vann på mølla. Cathrine vokser med oppgavene, sørger for tekniske forbedringer i huset og medlemsoppfølging av helt ny karakter. Medlemsantall øker fra 173 til over 230. Utleiebasen for veteranbiler blir i denne perioden fullstendig enestående i Norge. Forholdet Christin-John går over til vennskap etter 17 år. Omsetningsrekord: 2,7 mill.

historien

Rolls-Royce oppdrag i Holmenkollen. Thomas er sjåfør.

2018-2019  Økonomiske smell

All trend peker oppover, men så smeller uhellene. Ekstremt kostbare bilreparasjoner og nettside for utleie raser sammen. Firehundretusen går fyken pluss etterkonsekvens. På’n igjen, året rundt. Treningsapparater knirket på siste vers, pengene spist opp, røde tall igjen. Hva mer kan man ønske seg.

2020-2021  Pandemi

Offensiv fokus var eneste aktuelle når alt ble nedstengt. Kremmerinnsats på treningsutstyr, møbler, lamper, veteranbiler, ja alt mulig. Lån måtte ned, stedet opp. Personlig helsehjelp hver uke til et tyvetalls medlemmer, og daglig noe positivt på Face. De fleste betalte medlemskap tross stengt, over 30 stilte til dugnad og titalls lokale aktører ga spons eller supre priser. Sentrale hele veien var gulvspesialist Kenneth Bråthen, HK-skilt med Kine og Morten Solløst, First Audio’s Tomas Bolkstad og Marius Bøhn. Ikke minst kunstneriske Thrude Hverven, og alltid på fra Carina Skybak, Lenviken og Erik Vange.

9 mnd nedstengning endte som tidenes løft. Gulv, tak, vegger, interiør, kaffebar lounge, varmepumper, nye treningsapparater og utstyr i alle avdelinger. Selve mirakelet ble gymsalen med glassvegger, 1930 talls interiør, crossfitbane og fantastisk lyssetting. Ved gjennåpning juni 2021 var antall medlemmer tynnet ut til 185. Men, driften hadde klart det. Lillestrøm kommune hadde fått en ny attraksjon dette året.

historien

Størst oppgradering fikk storstua i øverste etasje.

2022-2023  Europakrise og kostnadssjokk

Strømpriser, husleie og alle driftskostnader går i taket. Badstuene ble stengt og fyring moderert gjennom vinteren. Ikke gøy å måtte anbefale medlemmer å ha på nok klær, men med konkursrekorder rundt om i Norges land var det knapt noen klaget på alt for kaldt i lokalene.

Spørreundersøkelse ble gjennomført og ga svar på hva flertall mente burde prioriteres.. Omtrekking av det eldste utstyret. Tiltakene ga nettopp besparelser som ga muligheter. Absolutt alt av treningsbenker og apparater ble trukket om, samt enda mer av lokalet fornyes. Igjen er gulvspesialist Kenneth Bråthen sentral med å hjelpe. På toppen av alt ble Staals importør av Powerplate i juni.

Supertrofaste medlemmer

1996: 1.Laila Fjelland  1997: 2.Inis Martinsen 3. Marit Kåsa 4.Tom Finndal 1998: 5.Lenviken (trener fra 2022) 6.Per Åge Lønhaug  1999: 7.Jan Kåre Holmedal 8.Finn Søbakken 9. Thomas Solfjeld  2001: 10.Kenneth Waldenstrøm

Trenere.. 1997: Erik. 2003: Tommy 2013: Cathrine 

Selveste direktøren

Den glade bajas hadde sine første krevende barneår i Enebakk sammen med en yngre bror, to storesøstre og mor. Pappaen var en som kom og gikk. Det var fattige kår frem til moren tok med seg barna og rømte til Rælingen. Fra seksårsalder snudde livet, ga trygghet og et eldorado av barn på alle kanter.

historien

De første barneår var i Enebakk

Skolegangen fikk en skjev start. Lærerinne brydde seg lite om de svake og gjorde det ikke lettere.
Fotball derimot lå godt i bena med mange mål. Men som 13 åring kastet John seg på skøytekonkurranse med null erfaring.. Soleklar sisteplass! Dårligste av alle betydde lite, for miljøet var så fint og aktiviteten så morsom.

Full innsats i tre år, store ambisjoner, stor fremgang, alltid en tøff langspurt på slutten og som oftest fall. Men, det ble aldri bedre enn sisteplassen. Treneren fra en annen klubb kom bort til John en gang etter et 5000 meter løp, la armen rundt skuldrene og sa “Vi har lagt merke til deg. Dette kaller jeg ekte sportsånd”.

Tynn som en spiker og 17 år gammel gikk veien til Gym Terra i Oslo. Fra barmarkstrening og null fokus på kropp eller dop, til solariebrune broilere som omtrent bodde i speilet. Kulturendringen var total. Stor reisevei til tross, innsatsen glødet året rundt. Lillestrøm ble neste, derpå boksing i Oslo, for så Strømmen.
Visjonen flere år senere med å starte eget var å lage noe mer folkelig enn tradisjonelle norske gym.

Aktivitetssenter ble resultatet. Norges minste på trening kanskje, og Nordens største på veteranbilutleie.
Alt helt utenom det vanlige. Driftens parole “Sett farge på livet” dekker helheten og eierens personlige mål om at folk skal ha det bra. Ikke en selvfølge å alltid få til, men historien viser at han ikke har så lett for å gi seg.

gruppebilde-strømmen-staal-600x497
RS-treningssenter-inngang-600x681
Jotunheimen-lite
A Willy boxing
Buksa-nede
historien
Bessegen-Staals-tur
historien
historien
historien
Øvre-etasje-1-600x339
Martin-P-viser-muskler-600x387
Zumba-event-lite-600x383
historien
historien
historien
historien
historien
historien
historien
historien
historien
historien